Έχετε Ερωτήσεις;

Ενημέρωση

Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πετιούνται…

Σε ένα σκοτεινό διάδρομο ξεχωρίζουν δύο φιγούρες. Ενας άνδρας... Περισσότερα

Διακήρυξη για τους Σπάνιους Όγκους

Με αφορμή το Winter School: “The Multidisciplinary Therapeutic Αpproach... Περισσότερα

«Μαθήματα» καλής Ιατρικής στο ΑΠΘ από το…

«Ακουμπήστε τον άρρωστο. Κοιτάξτε τον στα μάτια. Πιάστε του... Περισσότερα

Το Παιχνίδι με τη Μαργαρίτα: DNR Ή CPR?

Με την αρωγή της ΕΟΠΕ και την χορήγηση της... Περισσότερα

Χαιρετισμός

Η Ιστορία υποδεικνύει ότι οι ράγες που πάνω τους περνά το τραίνο της Ιατρικής στερεώνονται στην κατάλληλη, διαρκή Εκπαίδευση των γιατρών αφενός και την αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας μέσα από τη βασική και την κλινική Έρευνα αφετέρου ενώ η ποιότητα και η αντοχή των προϊόντων των δύο αυτών διαδικασιών δοκιμάζονται κατά την Εφαρμογή τους στην Κλινική Πράξη.

Η Εταιρεία "Καρκίνος: Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Πράξη" ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από έξη ογκολόγους. Στον τίτλο της εμπεριέχονται οι ουσιώδεις στόχοι της Ογκολογίας, ταυτόσημοι άλλωστε με αυτούς της Ιατρικής όπως προαναφέρθηκαν. Μια ακόμα Επιστημονική Εταιρεία ανάμεσα στις τόσες; Ίσως. Πιστεύουμε όμως ότι στο σχετικά σύντομο αυτό διάστημα, το έργο που έχει παραχθεί δικαιώνει την επιλογή μας.

Ενδεικτικά, ήδη κατά τα τελευταία 4 χρόνια έχουν διοργανωθεί και πραγματοποιηθεί 4 συνέδρια με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού και των Γεννητικών Οργάνων στη Γυναίκα και 8 επιστημονικές συναντήσεις με ενδιαφέροντα θέματα αιχμής στην ογκολογία. Εξάλλου έχουμε υποστηρίξει συνέδρια των φοιτητών ιατρικής και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η πληθώρα διεθνώς Επιστημονικών Εταιρειών με αντικείμενο τον Καρκίνο σημαίνει πολλά. Υποδηλώνει και αμηχανία των Επιστημόνων απέναντι στην έκτασηκαι την πολυπλοκότητα των νεοπλασματικών νοσημάτων. Έχει προβλήματα αλλά και πλεονεκτήματα. Υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης τόσο των επαγγελματιών Υγείας όσο και του πληθυσμού.

Αν και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της σύγχυσης από τις πολλές και ασύντακτες φωνές, η διάδοση των πληροφοριών είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα στη Σύνθεσή τους σε Γνώση για τους πολλούς. Το διαδίκτυο έχει συντελέσει και συντελεί σε αυτήν την κατεύθυνση, παρ' όλα τα σοβαρά προβλήματά του και τις απορρέουσες ενστάσεις.

Πέντε χρόνια μετά τη σύσταση της εταιρείας μας, η ιστοσελίδα της είναι πραγματικότητα. Με τις τυπικές ατέλειες του καινούργιου αλλά μπροστά σας. Φιλοδοξούμε να τη βελτιώσουμε και να την εμπλουτίσουμε με ταχείς ρυθμούς, παρά τις δυσχέρειες που υψώνει η Εποχή μας. Επειδή η Κρίση αποτελεί και ευκαιρία επαναπροσδιορισμού Στόχων και Αξιών.

Από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΚΠ

Μελλοντικά Συνέδρια

Προηγούμενα Συνέδρια

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία.

 

Email: info@cancerupdates.gr